Rada Supremă a adoptat reforma sănătății

Hirurgicheskoe-lechenie-pahovoj-gryzhi

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în a doua lectură, proiectul de lege Nr. 6327 privind asigurările financiare de stat pentru serviciile medicale și medicamente. Proiectul de lege a fost aprobat cu votul a 240 de parlamentari, notează Interfax-Ucraina.

În sala de ședințe a Parlamentului au asistat Prim-ministrul Ucrainei, Volodymyr Groisman și Ministrul interimar al Sănătății Ulyana Suprun, care au pledat activ în valoarea adoptării respectivei legi.

Programul asigurărilor de sănătate de stat, prevăzut de proiectul de lege, va determina o listă a serviciilor medicale prestate și medicamentelor pentru cetățeni, plata cărora va fi asigurată de stat, în detrimentul bugetului de stat al Ucrainei.

Conforme prevederile reformei sănătății, programul va fi realizat de către Ministerul Sănătății cu acordul Ministerului Finanțelor. Legea adoptată prevede că cel puțin 5% din PIB-ul bugetului va fi alocat pentru implementarea programelor de asigurare medicale.

Statul va garanta acoperirea cheltuielile pentru serviciile de asistența medicală de urgență; îngrijirea primară; îngrijirea medicală specializată; îngrijirea paliativă; reabilitarea medicală; îngrijirea medicală pentru copiii de până la 16 ani; îngrijirea medicală în legătură cu sarcina și nașterea.

Lasă un răspuns