Rada Supremă a amânat examinarea proiectului de lege privind liberalizarea pieței funciare

ВАР

Rada Supremă a amânat examinarea proiectului de lege  înaintat de președintele Volodimir Zelenski care propune liberalizarea pieței funciare din Ucraina. Anunțul a fost făcut public de parlamentara Irina Gherascenko.

Proiectul, criticat de opoziție, a stârnit proteste în mai multe regiuni ale țării, inclusiv prin blocarea unor drumuri de importanță națională.

În ajun, președintele Zelenski s-a adresat ucrainenilor, cerând sprijin pentru proiectul de lege care este și o promisiune a sa din campania electorală. El a spus că ucrainenii sunt lipsiți de dreptul de a cumpăra și vinde terenuri, la fel ca cetățenii din Coreea de Nord, Tadjikistan sau Venezuela, și că reformei funciare s-ar opune numai politicieni cu o „mentalitate învechită”.

Totodată, el a dat asigurări că cetățenii altor state și companiile străine nu vor obține dreptul de a cumpăra pământ în Ucraina, decât, eventual, după organizarea unui referendum în această chestiune.

Până acum în Ucraina a avut loc un singur referendum, în 1991, la care a fost confirmată prin vot declarația de independență a țării.

Lasă un răspuns