Rada Supremă a refuzat să analizeze primele proiecte de lege iniţiate de Zelenski

2cfec44e-b92b-4308-89c3-1406db7b1803

Rada Supremă a Ucrainei, în şedinţa de miercuri, convocată la iniţiativa noului preşedinte Volodimir Zelenski, a refuzat să analizeze două proiecte de lege iniţiate de acesta referitoare la modificarea sistemului electoral.

Numărul voturilor exprimate nu a fost suficient pentru înaintarea documentelor spre dezbatere de către Parlament.

„Regret, dar nu am putut să includem niciunul din proiectele de lege pe ordinea de zi” – a declarat preşedintele Parlamentului, Andrei Parubii.

Iniţiativa lui Zelenski privind modificarea legislaţiei electorale a obţinut doar 92 de voturi, iar proiectul privind procedura de desfăşurarea a achiziţiilor pentru nevoile campaniei electorale 127 de voturi.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Grupul sociologic Rating, peste 70% dintre ucrainenii chestionaţi susţin dizolvarea Radei Supreme.

„Peste 70% dintre repondenţi susţin dizolvarea Radei Supreme de la Kiev şi desfăşurarea de alegeri parlamentare anticipate în Ucraina”, arată sondajul.

„Cel mai mare procentaj se înregistrează în sudul şi estul Ucrainei, peste 80%, în timp ce în unele regiuni procentajul este de 60% în rândul celor chestionaţi”, arată rezultatele sondajului.

Lasă un răspuns