Rada Supremă de la Kiev a adoptat proiectul de lege privind marcarea Centenarului Adunării Populare din Bucovina

430

Rada Supremă de la Kiev a adoptat, joi, proiectul de lege privind celebrarea datelor importante din istoria ţării, printre care și aniversarea Centenarului Adunării Populare din Bucovina de la 1918, care a cerut ca Bucovina să fie alipită Ucrainei. Proiectul de lege a fost susținut cu 228 de voturi.

Documentul adoptat recomandă Ministerului Învățământului și Științei să asigure desfășurarea în școlile generale și instituțiile superioare a orelor educaționale, „meselor rotunde”, conferințelor științifice și a altor evenimente tematice dedicate evenimentelor din 1918. În același timp, Ministerului Culturii din Ucraina i se recomandă să elaboreze calendarul de activități culturale și expoziții dedicate aniversărilor respective.

Adunarea Populară din Bucovina (Bukovynske Vice) a fost o adunare a ucrainenilor din Bucovina convocată de Consiliul Național Ucrainean, care a avut loc în data de 3 noiembrie 1918 la Cernăuți. Mulțimea adnată a hotărât Unirea Bucovinei cu Republica Populară Vest Ucraineană și ulterior alipirea la Republica Populară Ucraineană.

Lasă un răspuns