Rada Supremă de la Kiev, cea mai coruptă instituție din Ucraina (SONDAJ)

928819

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), arată că Parlamentul ucrainean este considerat de societate drept cea mai coruptă autoritate a statului, scrie korrespondent.net.

Potrivit sondajului respectiv, convingerea ucrainenilor că autoritățile sunt corupte a crescut semnificativ în ultimii trei ani, 73,2% dintre respondenți asociind corupția cu Parlamentul ţării, notează Agenția Rador.

De asemenea, 67,6% dintre respondenți consideră că fenomenul corupției este foarte răspândit în Cabinetul de Miniștri, iar 66,1% cred că preşedintele Ucrainei este foarte corupt. Administraţia Prezidenţială, de asemenea, este considerată de ucraineni o instituţie foarte coruptă.

Ucrainenii mai consideră că printre cele mai corupte domenii din ţară se numără sistemul judiciar (62,2%), sistemul medical (55,0%), breasla procurorilor (54,3%) şi instituţiile de control vamal (51,6%).

Sondajul a fost realizat în perioada 3 iulie — 11 august 2018 pe un eşantion de 10169 persoane din 476 de localități.

Добавить комментарий