Radicalii ucraineni  au anunţat o adevărată vânătoare  pentru participanții la parada gay

radicali

Liudmyla Denisova,  împuternicitui Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului,  consideră inadmisibilă recurgerea la acte de violenţă şi discriminare în timpul organizării Marşului Egalităţii.  Acest lucru este menționat într-un apel deschis postat pe site-ul web al ombudsman-ului ucrainean.

„În fiecare an cetățenii cu vederi radicale  încearcă să împiedice  desfăşurarea Marşului Egalităţii,   o acțiune în sprijinul drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuală, identitatea de gen sau orice alte semne”, se arată în apel. În același timp, se remarcă faptul că de această dată discuțiile publice din  jurul evenimentului au devenit alarmante.

Reamintim că mai multe organizaţii radicale din Ucraina au anunţat organizarea așa-numitelor ” safari ” pentru particpanţii la KievPrade. Pentru fiecare activist bătut în timpul Marşului Egalităţii vor fi acordate premii.

Parlamentarul  Igor Mosiiciuk, membru al Partidului Radical, s-a opus cu vehemenţă organizării Marşului Egalităţii. El a numit KievPrade „un marş al perverşilor”, iar pe cei din actuala putere i-a numit „poponari mentali”.

Anterior, Parlamentul European a scris o scrisoare reprezentanților autorităților ucrainene în care se face apel pentru susținerea Marşului Egalităţii și de a lua măsuri concrete pentru a proteja comunitatea LGBT. Scrisoarea adresată președintelui Petro Poroșenko, guvernului  și membrilor parlamentului ucrainean este postată pe site-ul  europarlamentarei Rebecca Harms.

Reamintim că pe 17 iunie  la Kiev  va  avea loc al treilea Marş al Egalităţii la care, conform previziunilor organizatorilor, vor participa mai mult de cinci mii de oameni. De asemenea, la eveniment vor fi  prezenţi politicieni şi oameni de afaceri, precum  și vedete din showbiz.

Lasă un răspuns