Răscumpărare de un milion de dolari în bitcoin, pentru un bărbat răpit de o grupare ucraineană

maxresdefault

Un angajat britanic care lucra la o casă de schimb valutar pentru criptomonede, răpit la o zi după Crăciun pe rit nou, a fost eliberat după ce a gruparea ucraineană responsabilă pentru acest act a primit peste un milion de dolari în bitcoin.

Informația a fost făcută publică de un consilier al Ministerului de Interne din Ucraina, pentru Reuters, informează The Guardian.

Pavel Lerner, un analist și expert la firma EXMO Finance, a fost răpit la o zi după Crăciun. Activitatea pe care bărbatul o desfășura în cadrul companiei nu îi oferea acces la conturile clienților, a precizat compania într-un comunicat.

Strana.ua relata că șase bărbați înarmați, cu fețele acoperite și purtând haine de culoare neagră l-ar fi luat pe sus pe angajatul companiei britanice, pe care l-ar fi băgat într-un minivan care avea plăcuțele de înmatriculare furate.

„Pentru moment, este în siguranță. Nu a fost rănit, dar a suferit o traumă psihică majoră. Astfel, nu va face declarații în zilele care urmează”, a mai precizat compania la care bărbatul lucrează.

The Guardian notează că, pentru moment, nu se știe cine a achitat răscumpărarea de peste un milion de euro. Poliția din Kiev a început o anchetă, a precizat și un purtător de cuvânt, care nu a oferit, însă, detalii despre identitatea persoanei răpite.

În acest context, reprezentanții companiei au mai precizat că informațiile care ies la suprafață despre răporea lui Pavel Lerner ar putea interfera cu ancheta.

„Este primul astfel de caz legat de moneda virtuală bitcoin, care a avut loc în Ucraina”, a spus Anton Gherașcenko, consilier al MAI.

Lasă un răspuns