Războiul declaraţiilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ia amploare

29ea3f416b0200ef4167c137047b4369-58ebb7e3099a7

Phenianul face noi precizări referitoare la un presupus atac şi scoate mii de oameni în stradă în sprijinul regimului. De cealaltă parte, autorităţile americane încearcă să clarifice declaraţiile dure ale preşedintelui Trump.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a difuzat un comunicat al comandantului aşa-numitei forţe strategice a armatei, care a reluat, cu detalii, ameninţarea asupra insulei americane Guam, sediul unor importante baze militare, navale şi aeriene.

Coreea de Nord precizează aşadar că ţinta nu ar fi Guamul, ci apele sale teritoriale şi reia ideea că rachetele vor fi lansate peste câteva zile.

Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, avertizează la rândul său Phenianul să înceteze orice acţiuni care ar duce la căderea regimului şi la distrugeri, amintind că abilităţile statului comunist sunt mult depăşite de cele ale Americii. Secretarul de Stat american Rex Tillerson a făcut o escală chiar în Guam pentru realimentare şi le-a transmis americanilor că nu au de ce să se teamă.

Aliaţii cei mai direct vizaţi de ameninţările nord-coreene sunt Coreea de Sud şi Japonia. Seulul afirmă că este pregătit pentru orice situaţie, iar Tokyo avertizează Phenianul că va riposta în cazul unor provocări.

Sursa: TVR

Lasă un răspuns