Războiul  din Ucraina: impactul ecologic se cifrează deja la 2 trilioane grivne

11 03 2023 F 5

Războiul la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei durează mai mult de un an. În tot acest timp, ocupanții luptă nu numai pe câmpul de luptă, ci și cu populația civilă, bombardând orașe și sate. În general, statului i s-au cauzat pierderi în sumă  de peste 2 trilioane grivne. Și aceasta numai referitor la mediul înconjurător. Suma respectivă a fost anunțată de primul adjunct  al ministrului Mediului, Ruslan Grecianyk, scrie „Dzerkalo tyjnia”.

„Numărăm fiecare copac distrus. Și fiecare grivnă pe care Federația Rusă ne va plăti pentru cele săvârşite de ea. În fiecare zi continuăm să stabilim noi fapte de pagubă și distrugere. Potrivit estimărilor preliminare, daunele totale aduse mediului sunt deja de peste 2 trilioane grivne: ele includ poluarea solului și aerului, pădurile arse și obiectivele distruse. Rusia provoacă o criză climatică, o criză nucleară – din cauza situației la Centrala Nucleară Zaporijjia, o criză umanitară. Răzbunarea este inevitabilă. Și este important să avem sprijin internațional”, a subliniat Grecianyk.

De asemenea, este important ca în prezent să fie elaborate noi concepte și programe în vederea reînnoirii ecologiei Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий