Războiul din Ucraina poate cauza deficitul de produse alimentare în lume

26 03 2022 IN 6

Exporturilor de produse alimente din Ucraina către statele lumii posibil să nu aibă loc din cauza războiului ruso-ucrainean la scară largă, iar aceasta va fi un impact  pentru multe popoare.

O astfel de declaraţie a fost făcută de Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în timpul unui discurs la cel de-al 20-lea Forum de la Doha din Qatar, relatează corespondentul Ukrinform.

„Ucraina este unul dintre cei mai importanți exportatori de alimente din lume: grâu, ulei, porumb și alte produse agricole. Aceasta este baza stabilității și securității interne a multor state din diferite regiuni ale lumii. Acum, când piețele mondiale nu și-au revenit încă din șocurile pandemiei, nimeni nu este asigurat la șocurile prețurilor alimentelor. Și este imposibil să te asiguri dacă hrana va fi, pur și simplu, insuficientă”, a subliniat Zelenski. El a spus că trupele ruse minează câmpurile ucrainene, nimicesc  tehnica agricolă, distrug rezervele de combustibil necesare campaniei de însămânţare și au blocat, de asemenea, porturile maritime ale Ucrainei.

„De ce ei procedează aşa? Statul nostru are suficiente produse alimentare, dar lipsa exporturilor din Ucraina va lovi multe popoare”, a declarat Președintele. Șeful statului ucrainean a subliniat că întreaga lume ar trebui să facă eforturi pentru a preveni deficitul de alimente din cauza războiului ruso-ucrainean. Zelenski a cerut tuturor statelor să se alăture politicii de sancțiuni împotriva Federației Ruse, astfel încât țara agresoare să înceapă să caute pacea, să oprească războiul împotriva Ucrainei și să înceteze orice încercare de a submina stabilitatea mondială.

Potrivit Agenţiei Ukrinform, guvernul a extins lista importurilor critice, incluzând în ea mașini agricole, piese de schimb și echipamente pentru lucrările agricole.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti 

Добавить комментарий