Real Madrid câștigă pentru al treilea an consecutiv finala Champions League

504ed80496fe28103

Real Madrid a câştigat pentru a treia oară consecutiv finala UEFA Champions League, după triumful de la Kiev în partida cu Liverpool, scor 3:1. 

Finala de pe Olimpiyskiy Stadium a început dramatic, după ce în prima repriză am asistat la accidentările lui Salah și Carvajal, care au fost nevoiți să părăsească terenul, scorul de pe tabelă rămânând intact până la pauză. Cele mai spectaculoase faze au urmat în mitanul secund, marcat și de două gafe uriașe ale portarului lui Liverpool, Loris Karius.

Karim Benzema a deschis scorul în minutul 51 după ce Karius a repus balonul fix în gheata atacantului francez. Patru minute mai târziu, Sadio Mane a egalat după o deviere a lui Lovren, în urma unui corner.

În minutul 64, Gareth Bale și-a readus echipa în avantaj printr-o „foarfeca” excelentă, după centrarea lui Marcelo. Galezul și-a trecut în cont dubla, punctând în minutul 83, după o nouă gafă a lui Karius, care a scăpat în poartă şutul atacantului de la aproximativ 30 de metri. Astfel, Bale a devenit primul jucător de pe banca de rezervă care reușește să înscrie de două ori în finala UCL.

Real Madrid câștigă a 13-a Ligă a Campionilor și a 3-a consecutivă, performanță unică în Europa, iar Cristiano Ronaldo ajunge la 6 Ligi ale Campionilor în carieră, un alt record european.

Lasă un răspuns