Redacția emisiuni în limba română de la Radio Bucovina mulțumește ascultătorilor pentru fidelitate

13-februarie-Ziua-Mondială-a-Radioului-770x450

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului. La 13 februarie 1946, se difuza prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite.

Iniţiativa unei sărbători mondiale a aparţinut Academiei Spaniole de Radio. Delegația Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea în septembrie 2011, iar o lună mai târziu, in cadrul Conferinței generale a UNESCO, a fost aprobată instituirea zilei mondiale.

Radioul rămâne, și în zilele noastre, modalitatea de informare care ajunge la cea mai largă audiență la nivel mondial și în cel mai scurt timp posibil.

UNESCO insistă pe necesitatea libertății de exprimare și de siguranță a jurnaliștilor.

Accesul imediat la frecvențele radio este esențial pentru salvarea de vieți.

De menționat că la Cernăuți funcționează de peste 60 de ani o redacție în limba română în cadrul UA: Bucovina, filială a radioului public din Ucraina, unde trudesc de zor trei redactori: Mariana Struț, Valentina Cârciu și Romeo Crăciun.  Redacția românească  din cadrul Radio Bucovina emite zilnic câte 30 minute pe frecvențele 91,8 FM la Cernăuți, 106,6 la Novodnistrovsk și 107 FM la Putila. Emisiunile pot fi audiate și prin intermediul radioului prin cablu.  De asemenea, emisiunile în limba română pot fi urmărite în direct pe canalul de  You Tube al UA: Bucovina. 

De menționat că ascultătorii Radio Bucovina pot telefona în direct sau trimite pe Viber întrebări, opinii sau sugestii.

La mulți ani Radio Bucovina!

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий