Regiunea Cernăuți: 122 de persoane au fost date în urmărire pentru neachitarea pensiei alimentare

28b076208740c6b4ee7c473bc2b7c8f5

122 de persoane din regiunea Cernăuți au fost date de agenți în urmărire pentru că nu au achitat pensia de întreținere a copiilor minori (așa-zisele alimente), comunică Serviciul de presă al Departamentului regional de Justiție.

„În conformitate cu prevederile celui de-al doilea proiect din pachetul noii legi „Nu există copii străini”, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii august a.c., datornicii la plata pensiei pentru întreținerea copiilor vor fi sancționați cu o amendă între 20% și 50% din suma datoriei acumulate timp de un an”, se spune în comunicat.

În același timp, cetățenii (datornicii șomeri) care nu vor respecta obligația de a efectua muncă în folosul comunității, vor fi atrași la răspunderea penală.

Reamintim că în februarie 2018 a intrat în vigoare noua lege „Nu există copii străini”, care prevede pedepse aspre pentru părinții care au datorii la plata pensiei de întreținere a copiilor minori. Aceștia sunt restricționați în dreptul de a utiliza mașina, a călători peste hotare sau de a folosi armele de foc.

Добавить комментарий