Regiunea Cernăuţi a fost vizitată de un grup de europarlamentari

1 05 2022 ИН 1

Şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Serghii Osaciuk, s-a întâlnit cu membri ai Parlamentului European, care s-au aflat în Bucovina într-o vizită de lucru.

„Vă mulțumesc pentru atenție și decizia de a vizita într-un moment atât de dificil. Din păcate, niciun efort diplomatic nu a dat rezultate, iar Putin încearcă să folosească dreptul forţei, dar nu forţa dreptului. De aceea astăzi solidaritatea lumii, a Uniunii Europene și a tuturor țărilor democratice ne oferă un mare sprijin”, a relevat Serghii Osaciuk.

Fabienne Keller, care a fost primar al Strasbourg-ului, Franța, un oraș al păcii și justiției la începutul anilor 2000, a spus că ei i-a fost destul de dureros să urmărească distrugerea unei națiuni europene libere. Ceilalţi deputaţi europeni, Vlad Gheorghe și Filip Havarneanu,  au relatat că au vizitat regiunea Kiev și localitatea Bucea după deocupare și au fost șocați de atrocitățile rușilor. Deputații europeni și-au exprimat întru susţinerea ucrainenilor și le-au dorit să reziste în acest război.

Serghii Osaciuk, la rândul său, a vorbit despre misiunea umanitară a Bucovinei. „În timp ce armata ucraineană își face datoria, trebuie să ne îngrijim de viața și sănătatea oamenilor refugiaţi care se află în regiunea noastră”, a accentuat șeful Administraţiei Militare Regionale.

Prin urmare, participanții la întâlnire au discutat despre necesităţile refugiaţilor din regiune și despre acordarea de ajutor acestora, scrie site-ul Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий