Regiunea Cernăuți are tot mai puțini elevi care studiază în limba română

Chernivetska2001languages2

Regiunea Cernăuți are tot mai puțini elevi care studiază în limba română. Cel puțin asta arată datele de statistică prezentate de Galina Petrova, prim-adjunctul șefului Serviciului de Statistică al Ucrainei în regiunea Cernăuți.

Întrebată de jurnaliștii de la Agenția BukNews despre numărul de elevi încadrați în procesul educațional, funcționara a subliniat că în regiunea Cernăuți 89 la sută din totalul elevilor studiază în limba ucraineană, iar procentul celor care studiază în limba română este de doar 11 la sută, notează Libertatea Cuvântului.

În prezent, în regiunea Cernăuți există 372 de instituții de învățământ școlar, cu 6 școli mai puține decât în 2018. Aici sunt instruiți peste 31 mii de elevi, cu 4,8% mai puțin decât în 2018.

De menționat că în luna martie a anului 2017, Oksana Paliiciuk, fosta șefă a Departamentului de Învățământ din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți, declara că în ținutul nostru 85,9 la sută din elevi studiază în limba ucraineană ca limbă de predare, 13,8 la sută în limba română și 0,3 la sută în limba rusă.

Sursa imagine: wikipedia

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Lasă un răspuns