Regiunea Cernăuți: De la începutul anului curent 100 de copii au fost cazați în centrele de plasament

ditu_prutulku_2

Vineri, 10 noiembrie, în cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți a fost organizată o masă rotundă cu tema „Protecția în regim de urgenţă a drepturilor copilului în regiunea Cernăuți”.

Masa rotundă dedicată aniversării a 28 de ani de la adoptarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, a fost organizată de angajații Serviciului pentru Protecția Copilului din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

În discursul său, șefa direcției respective Iulia Matvieva, a declarat că problemele legate de îngrijirea și protecția copilului necesită o monitorizare constantă.

În acest an raportul scoate în evidență o tendință alarmantă privind numărul copiilor care au fost cazați în centrele de plasament. De la începutul anului 2017 orfelinatele din regiunea Cernăuți  s-au umplut cu 99 de copii. Pentru comparație, în perioada analogică a anului 2016, numărul copiilor care au fost cazați în astfel de centre era de 60.

Problema, conform specialiștilor, constă în controlul permanent al familiilor social-vulnerabile, precum și în reorganizarea centrelor de plasament pentru copii.

Foto: acc.cv.ua

Lasă un răspuns