Regiunea Cernăuți: Peste 300 de funcționari publici vor rămâne fără loc de muncă

50242

Fiecare al treilea angajat cu funcții de demnitate publică din cadrul administrațiilor raioanele de stat din regiunea Cernăuți va rămâne fără loc de muncă, conform Decretului guvernamental privind limitarea numărului de angajați ai administrațiilor publice locale.

Prin urmare, începând cu anul 2020 își vor păstra locul de muncă 674 de persoane, ceea ce este cu 36% mai puțin decât în prezent.

„Se propune reducerea a 321 de posturi. De la 1 ianuarie, bugetul de stat nu prevede mijloace pentru întreținerea acestor posturi. Întrucât avem 11 raioane, unde aproape 100 de funcționari sunt angajați în cadrul administrațiilor de stat, în medie, 30 funcționari din fiecare raion va fi nevoit să se adreseze agenției de ocupare a forței de muncă”, a subliniat Oleg Stețevici, șeful aparatului din cadrul Administrației Regionale de Stat din Cernăuți.

Potrivit oficialului, soarta acestor persoane e neclară deoarece comunitățile teritoriale unite, create pe baza centrelor raionale, deja dispun de propriul personal și nu au nevoie de lucrători calificați suplimentari.

Добавить комментарий