Regiunea Transcarpatia s-a înfrățit cu Județul Maramureș în cadrul „Zilei Bunei Vecinătăți” (FOTO)

protocol

Sâmbătă, 12 mai, în orașul Sighetu Marmației (Județul Maramureș) a avut loc cea de-a IV-a ediție a manifestării tradiționale „Ziua Bunei Vecinătăți”. La evenimentul desfășurat pe podul de peste Tisa au fost prezente delegații oficiale din România și Ucraina.

Deschiderea oficială a manifestărilor a avut loc la ora 10.30, în parcul Grădina Morii din Sighetu Marmației, urmată de semnarea protocolului de înfrățire între regiunea Transcarpatia și județul Maramureș. Cu începere de la 11.30, pe stadionul din Sighet a avut loc un meci de fotbal între echipe alcătuite din reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Maramureş şi Administraţiei Regionale de Stat din Transcarpatia.

Județul Maramureș a fost reprezentat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, senatorul Liviu Marian Pop, primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, aleși locali și județeni.

În cuvântul adresat celor prezenți, prefectul Vasile Moldovan a arătat că, aceasta este o zi specială, respectiv o mare onoare pentru județul Maramureș și pentru municipiul Sighetu Marmației de a găzdui un astfel de eveniment.

„Prietenia dintre România și Ucraina există de foarte mult timp și am convingerea că va fi la fel de trainică și în viitor. Vă doresc o sărbătoare frumoasă alături de prietenii și frații noștri din Ucraina. Trăiască România! Trăiască Ucraina!”, a transmis, în discursul său, prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan.

Ghenadii Moskali, președintele Administrației Regionale de Stat Transcarpatia a subliniat că este mai bine uneori să ai un bun vecin aproape, decât un frate departe, iar Regiunea Transcarpatia și județul Maramureș sunt buni prieteni de ani de zile, întregul său mesaj fiind transmis în limba română.

Invitat să ia cuvântul, președintele Consiliului Regional de Stat Transcarpatia, Myhailo Rivis și-a exprimat încântarea de a fi pe scena din Sighetu Marmației la acest eveniment și de a semna protocolul de colaborare cu județul Maramureș, atât pe plan economic, cât și cultural.

La finalul deschiderii oficiale, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și președintele Consiliului Regional de Stat Transcarpatia, Myhailo Rivis au semnat protocolul de înfrățire între cele două regiuni.

ziua-bunei-vecinatati-1 ziua-bunei-vecinatati-3 ziua-bunei-vecinatati-4 ziua-bunei-vecinatati-7 ziua-bunei-vecinatati-9 protocol

Lasă un răspuns