Relaţii ucraineano-române pe făgaşul unor frumoase colaborări

nor frumoase colaborari (1)


nor frumoase colaborari (1)La Dumbrăveni, judeţul Suceava, a fost dată în exploatare o grădiniţă, eveniment la care au participat oficialităţile statului român şi invitaţi din Ucraina.

 Primăria din comuna Boian, raionul Noua Suliţă, de mai multă vreme colaborează cu primăria din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, România. Dacă în primele zile ale lunii septembrie doamna Elena Nandriş, primarul comunei Mahala, a reuşit să inaugureze în satul Ostriţa o minunată grădiniţă „Lumea copiilor”, eveniment la care a fost prezent şi domnul Sorin Ababii, viceprimarul comunei Dumbrăveni, apoi în cea de-a 14-a zi a acestei luni un eveniment similar a avut loc şi la Dumbrăveni. A fost dată în exploatare o nouă grădiniţă pentru 200 de copii. La ceremonia festivă a participat Primul Ministru al României Victor Ponta, Ministrul de Externe Titus Corlăţean, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, iar din partea regiunii Cernăuţi au fost invitaţi să fie prezenţi la acest eveniment deosebit, Olena Veriga, viceguvernatorul regiunii Cernăuţi,  Elena Nandriş, primarul comunei Mahala, şi Nicolae Gostiuc, deputat în Consiliul Raional Noua Suliţă. Din partea Guvernului român instituţia preşcolară din Dumbrăveni a primit cadou un microbuz.

Doamna Olena Veriga, viceguvernatorul regiunii Cernăuţi, care pentru prima dată a vizitat comuna Dumbrăveni, a rămas impresionată de ospitalitatea gazdelor şi de frumuseţea localităţii şi a oamenilor de prin părţile locului. Dar şi mai mult a fost încântată când a văzut cum creştinii din comună adunaţi în sfânta Biserică, se rugau cu ochii în lacrimi pentru pace şi linişte în Ucraina, pentru sănătatea şi bunăstarea poporului ucrainean, momente deosebite care confirmă încă o dată că România a fost şi va rămâne alături de durerile cetăţenilor ucraineni şi de problemele Ucrainei, în general, susţinând statul vecin şi prieten pe drumul ales de milioane de ucraineni – calea spre Europa.

În dialogul purtat de Premierul român, Victor Ponta, cu doamna Elena Nandriş, primarul comunei Mahala, raionul Noua Suliţă, acesta a promis că în cel mai scurt timp va vizita regiunea Cernăuţi, inclusiv şi comuna Mahala, invitaţia aparţinându-i doamnei primar.

Lasă un răspuns