Reprezentant OSCE, declarație scandaloasă despre peninsula Crimeea

orig-15265450678b9e0192e4e93a21b537f63c1ed1f026-768x432

Martin Sajdik, reprezentantul special al președintelui OSCE în Ucraina, a menționat în discursul său că în trecut, peninsula Crimeea a făcut parte din componența Rusiei, informează agenţia de presă Ukrinform.

Declarația șocantă a fost făcută în cadrul forumului mondial Salzburg Europe Summit din Austria. Totuși, Martin Sajdik a refuzat să comenteze referendumul organizat în Crimeea, în anul 2014,  motivând că subiectul nu ţine de competenţa sa.

Când mă voi pensiona, voi fi, pot să spun, un om liber şi atunci voi putea comenta şi subiectul Crimeea”, a declarat reprezentantul special al președintelui OSCE în Ucraina.

În prelegerea susţinută în cadrul forumului mondial Salzburg Europe Summit din Austria, acesta a subliniat că, în perioada fostei Uniuni Sovietice, peninsula Crimeea a făcut parte din componenţa URSS, o perioadă de aproape 30 de ani, apoi 37 de ani s-a aflat în componenţa Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene, iar înainte de aceasta – din Imperiul Rus.

Oleksandr Şcerba, ambasadorul Ucrainei la Viena, prezent la acest eveniment, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de poziţia lui Martin Sajdik.

Добавить комментарий