Republica Belarus, pregătită să trimită mediatori de pace în Donbas

minister_table_big

Republica Belarus este dispusă să-și trimită mediatorii de pace în Donbas, pentru a soluționa problema din regiune – a declarat ministrul de externe de la Minsk, Vladimir Makei, transmite korrespondent.net, citat de Agenția Rador.

Republica Belarus îşi menţine poziţia imparțială și echilibrată faţă de toate părțile implicate în conflict. (…) Dar acesta este un conflict în regiunea noastră, în familia noastră, în adevăratul sens al cuvântului. Prin urmare, o modalitate suplimentară de a ajuta părțile implicate în conflict poate fi desfăşurarea unei misiuni de pace în Donbas, care să conţină inclusiv mediatori de pace din Belarus” – a explicat Makei.

Ministerul a mai menționat că preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a recomandat în urmă cu mult timp, în mod transparent, extinderea formatului discuțiilor referitoare la conflictul din Donbas, implicând în primul rând Statele Unite ale Americii. În plus, potrivit lui Vladimir Makei, „nu există nicio alternativă la soluționarea pașnică a crizei din estul Ucrainei”. „Belarus a aderat în mod constant la această poziție încă de la începutul conflictului” – a adăugat şeful diplomaţiei de la Minsk.

Lasă un răspuns