Republica Moldova ar putea avea o bază turistică comună cu Ucraina

60491523_2048960885226497_2468329494696427520_n

Dezvoltarea rutelor turistice moldo-ucrainene a fost unul dintre subiectele discutate între ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului al Ucrainei, Stepan Kubiv și omologul său moldovean Chiril Gaburici. În acest sens, cei doi au convenit asupra formării unui grup comun de lucru pentru elaborarea itinerariilor și a unei baze turistice comune, care ar facilita dezvoltarea turismului în regiune.

În cadrul întâlnirii, oficialii au mai discutat aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina în domeniile: economie, comerț, industrie, infrastructură, tehnologii informaționale și transport, inclusiv cel feroviar.

Oficialii au discutat despre progresele, dar și provocările punerii în aplicare a prevederilor DCFTA. Datorită acestui acord, numărul companiilor din țările DCFTA care exportă în UE a crescut semnificativ începând cu anul 2015, în special din Moldova, Georgia și Ucraina.

Întrevederea a avut loc în contextul vizitei delegației Republicii Moldova în Ucraina, la cea de-a doua Reuniune Ministerială în domeniul comerțului.

Lasă un răspuns