Republica Moldova: Socialiștii au început să lucreze la formarea unui guvern minoritar

1200x630

După ce deputații Blocului ACUM au refuzat să facă coaliție cu socialiștii dacă nu o acceptă pe Maia Sandu la șefia Cabinetului de Miniștri, președintele Igor Dodon a anunțat că va propune singur candidatul la funcția de premier. În scurt timp, conducerea PSRM a anunțat că susține inițiativa șefului statului.

Dodon a declarat că nu vede „șanse pentru crearea unei majorități”, dar nici alegeri anticipate nu dorește, iar din acest considerent a decis să aleagă singur candidatul pentru șefia noului guvern.

După anunțul făcut de șeful statului, PSRM a emis un comunicat de presă în care a declarat că susține inițiativa șefului statului, inclusiv formarea unui guvern minoritar. În același timp, în comunicat se mai arată că „PSRM deschide un câmp de dialog cu toți deputații și cu toate fracțiunile parlamentare, pentru a identifica formula optimă pentru învestirea unui executiv tehnocrat”.

Atât Igor Dodon, cât și conducerea PSRM, nu au ezitat să aducă învinuiri fostului premier Maia Sandu, care ar fi provocat demiterea Guvernului.

La rândul său, Maia Sandu l-a acuzat pe Dodon, într-un interviu oferit pentru postul de radio Europa Liberă, că aruncă țara în haos, înainte de aprobarea bugetului pentru 2020 și înainte ca să obțină următoarele tranșe de finanțare externă.

Добавить комментарий