Republica Moldova: Un consul al Ucrainei la Bălți, implicat în violul unei adolescente

images_cms-image-000085645

Un angajat al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova urmează să fie reținut de oamenii legii din țara vecină, după ce ar fi fost implicat împreună cu un alt bărbat într-un caz de viol. Cei doi sunt suspectați că ar fi violat o adolescentă din Bălți, susțin sursele Deschide.MD.

Este vorba despre o adolescentă în vârstă de 17 ani, care ar fi fost violată de doi bărbați în vârstă de 37 și 38 de ani, în seara în seara zilei de marți, 4 februarie, în municipiul Bălți. Informația despre viol a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Eugenia Molceanov, ofițerul de presă al IP Bălți.

Molceanov nu ne-a putut oferi mai multe detalii despre acest caz și a declarat că:

„În prezent se stabilesc toate circumstanțele, însă având în vedere faptul că victima este minoră, noi suntem obligați s-o protejăm prin lege. Alte detalii nu vă putem oferi la moment”, a precizat Molceanov.

De altă parte, sursele Deschide.MD apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că unul dintre cei doi bărbați a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Însă cel de-al doilea, în vârstă de 37 de ani, încă nu a fost încătușat, dat fiind faptul că are imunitate diplomatică.

Aceleași surse au ținut să menționeze că acesta ar fi Oleksandr Storojuc, consul în cadrul Consulatului Ucrainei în municipiul Bălți.

Lasă un răspuns