Republica Moldova va oferi copiilor din diasporă 400 de manuale de însușire a limbii române

big-400-de-manuale-de-insu-ire-a-limbii-romane-vor-fi-transmise-copiilor-din-diaspora

Copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani din diaspora Republicii Moldova vor primi manuale pentru studierea limbii române. Lotul de cărţi „Învăţăm Limba Română Împreună. Primii paşi”, în număr de 400 de exemplare, va fi expediat spre 14 Centre Educaţionale din Italia, Portugalia, Belgia, Franţa, Irlanda, Kazahstan, Canada, Rusia şi Georgia, informează trm.md.

Totodată, copiilor din diasporă le vor fi expediate alte 2800 de cărți scrise de autori români, precum Ion Creangă și Grigore Vieru. Prin această inițiativă, Guvernul Republicii Moldova susține păstrarea identității lingvistice a copiilor din diasporă, conectarea la valorile neamului și promovarea tradițiilor populare.

Manualul și ghidul metodologic care îl însoțește au fost elaborate de către un grup de experți de la Asociația Națională a Tinerilor Europeni din Moldova, conform curriculumului la limba română pentru Centrele Educaționale din Diasporă, aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, a fost valorificată și experiența profesorilor de limbă română din diasporă.

Materialele didactice vor fi prezentate publicului la 25 aprilie curent. Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine”, finanțat de Fondul pentru Dezvoltare Internațională al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Misiunea în Moldova, în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns