Republica Moldova: Vineri, 9 aprilie, actorul Boris Bechet va fi condus pe ultimul drum

boris-bechet-1920x1020-c-default

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului va fi depus la Teatrul „Alexei Mateevici”, iar cei care doresc să-și ia rămas bun o pot face începând cu orele 10:00, transmite Știri.md.

La ora 12.00, actorul va fi petrecut pe ultimul drum și va fi înmormântat la Cimitirul Central Armenesc, unde va avea loc și slujba funerară.

Boris Bechet a decedat pe data de 6 aprilie 2021, la vârsta de 68 de ani.

„Va rămâne în sufletele noastre, aceeași figură vie, cu suflet de copil, pozitiv, gata oricând să-ți ridice buna dispoziție, fiind pregătit de fiecare dată cu o glumă bună. Arma lui era buna dispoziție, în orice condiții”, au declarat cu multă nostalgie actorii Teatrul Poetic „Alexei Mateevici”.

Boris Bechet a fost născut în data de 7 februarie 1953, în satul Vadu-Leca, raionul Telenești, R.S.S. Moldovenească. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național «Vasile Alecsandri» din Bălți, apoi a trecut la Chișinău la Teatrul poetic (azi Teatrul «Alexei Mateevici»).

Actor de mare forță dramatică, Boris Bechet a debutat la studioul «Moldova-film» în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu, unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu «Corbii prada n-o împart».

A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991.

În anul 1991 devine artist emerit al poporului.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий