Donald Trump, care s-a „implicat” activ în războiul din Ucraina, se retrage acum. Potrivit expertului, acest lucru poate duce la scăderea atenției acordate războiului și la creșterea pierderilor.
Iar acest lucru distruge în mare măsură nu numai interesele americane, ci și întreaga imagine a lumii. Această opinie a fost exprimată de Valerii Pekar, antreprenor și personalitate publică.
Pekar a menționat că imediat după alegerile prezidențiale din SUA, cu mult înainte de inaugurare, a descris cel mai probabil scenariu al politicii lui Trump. Expertul a prezis că liderul american va pune imediat toate problemele războiului din Ucraina pe seama Europei și va susține că are lucruri mai importante de făcut în altă parte. Astfel, potrivit lui Pekar, nu avea rost să sperăm la ajutorul american, cu atât mai puțin la presiuni directe asupra președintelui rus, Vladimir Putin.
„Dar eram sigur că acest lucru se va întâmpla la scurt timp după inaugurare, astfel încât Trump să păstreze un aspect victorios și demnitatea de lider al primei țări din lume. Că va arăta ca o decizie strategică, o corecție a priorităților Americii. La început, așa a părut: discursul lui Vance la München, discuțiile lui Trump despre Groenlanda, Canada, Mexic și Panama. În schimb, ieșirea din rolul de frate mai mare s-a produs după patru luni pline de negocieri, telefoane, misiuni, proiecte de acorduri, discursuri, interviuri etc.”, a declarat personalitatea publică.
El a subliniat că, în loc să se distanțeze de războiul din Ucraina, Trump s-a „implicat” activ și i-a acordat atenție în fiecare zi.
„Așa că acum retragerea arată ca o recunoaștere a eșecului. Și acest lucru distruge în mare măsură nu numai interesele americane, ci și întreaga imagine a lumii în care există adulți la grădiniță. O astfel de întoarcere nu numai că crește riscurile în jurul Taiwanului și Israelului, dar creează și noi zone de risc în locuri fără precedent”, a explicat Pekar.
El a numit, de asemenea, consecințele negative ale politicii lui Trump pentru Ucraina. Printre acestea se numără mai puțină atenție a lumii față de război, mai multe pierderi, oboseală și dezamăgire. În același timp, expertul a numit pozitiv pentru Ucraina faptul că „Europa a avut timp să se trezească”. Experiența Ucrainei a devenit și mai valoroasă pentru alte țări, iar Rusia s-a apropiat și mai mult de sfârșitul ei, crede conferențiarul.
„Să nu fim disperați, să nu fim dezamăgiți, să nu ne pierdem speranța, să sprijinim Forțele de Apărare”, a conchis Pekar.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com