Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO, la nivel de miniștri ai apărării a fost blocată de Ungaria

mno_000_bw4fx_focuspoint_926x504

Reuniunea Comisiei Ucraina-NATO la nivel de miniștri ai apărării a fost blocată de Ungaria, după ce ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a afirmat în repetate rânduri că Budapesta nu va facilita desfășurarea unui astfel de eveniment, ca urmare a problemelor generate de legea ucraineană a educației – potrivit Adevărului European, care citează surse din cadrul NATO.

Péter Szijjártó neagă că ar fi ajuns la un acord cu Ucraina în privinţa modalităților de soluţionare a problemelor generate de legea ucraineană a educaţiei. „Nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la legea învățământului din Ucraina. Ucraina încă nu se conformează recomandărilor Comisiei de la Veneția” – a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar de Externe, Tamás Menczer.

„Potrivit presei din Ucraina, Pavlo Klimkin a ajuns la un acord cu omologul său maghiar în privința legii educației. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei afirmă că mesajele din mass-media ucrainene sunt false, iar situația reală este în contradicție cu aceste informații” – se mai arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului de Externe al Ungariei.

Lasă un răspuns