Revoltă într-o închisoare din Odesa. Șapte angajaţi, răniţi (FOTO)

6be4af0-5

Şapte angajaţi ai unui penitenciar din Odesa au fost răniţi în cursul unei revolte la care au participat aproape 500 de deţinuţi.

Deţinuţii au „atacat şi rănit şapte angajaţi”, incendiind un vehicul al pompierilor şi mai multe incinte, a indicat într-un comunicat Serviciul Penitenciarelor din Ucraina, fără să precizeze dacă cei răniţi erau sau nu gardieni ai închisorii.

La rândul său, un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, Ruslan Forostiak, a indicat că „aproape 500 de prizonieri s-au baricadat în barăcile” din penitenciar.

Ei au „încercat să preia sub control imobilul administrativ”, dar forţele de ordine au pus capăt revoltei, a asigurat pe Facebook şeful adjunct al poliţiei naţionale, Viaceslav Abroskin.

Mai multe sute de soldaţi ai Gărzii Naţionale şi scutieri au fost desfăşuraţi luni dimineaţă în faţa închisorii.

Cel puţin şase bărbaţi care au venit să-şi exprime sprijinul pentru deţinuţi în faţa penitenciarului au fost reţinuţi.

Deţinuţii au luat ostatici pentru scurt timp „trei medici şi trei gardieni”, a adăugat pe pagina sa de Facebook reprezentanta pentru drepturile omului, Liudmila Denisova.

Una din cauzele revoltei ar fi calitatea proastă a hranei din închisoare, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru site-ul local Dumskaya.net. La rândul său, Liudmila Denisova a citat „perchiziţionarea deţinuţilor”.

Fondat în anii 1960, penitenciarul nr. 51, situat într-o suburbie din sudul Odesei, are capacitatea de a găzdui până la 1.500 de deţinuţi.

Moştenit din epoca sovietică, sistemul penitenciar al Ucrainei, care numără 57.000 de deţinuţi în aproape 140 de închisori, este renumit pentru condiţiile sale de detenţie dezastruoase.

8134ffb-7 780a3a7-6 532929f-1

Lasă un răspuns