Revoltător! Un nou-născut, abandonat la Storojineţ

1-40

C ât de mult îşi doresc unele femei să aibă copii şi cât de uşor renunţă altele la bebeluşii lor! Un nou-născut a fost abandonat la Centrul „Fereastra vieţii” din Storojineţ, unde mamele îşi pot abandona copiii nedoriţi în mod legal, în cutii special amenajate. Bebeluşul a fost adus miercuri dimineaţă.

Cineva a apăsat pe butonul de alarmă, după care a dispărut fără urmă. Medicii au descoperit un băieţel de 5-7 săptămâni care ţipa cât îl ţineau plămânii. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă. Micuţul are o greutate de 2,8 kg şi înălţimea de 50 cm. Dacă pe parcursul a două luni mama nu-şi va face apariţia, micuţul va fi transferat la Casa copilului. Joi medicii îl vor boteza şi-l vor numi Mihail în cinstea sfântului ce a fost omagiat recent. Cazul bebeluşului abandonat a fost preluat de poliţişti, care fac cercetări pentru a găsi familia copilului.

În ultima vreme abandonul în stradă, la gropi de gunoi sau în pungi de plastic a crescut într-un mod îngrijorător. De exemplu, europenii au venit cu o idee pe care o consideră salvatoare şi anume Baby Box, asta mai exact cutii unde părinţii îşi pot abandona copiii, sub protecţia anonimatului. Ceva asemănător a fost creat la Storojineţ în urmă cu doi ani. Această metodă, foarte controversată, este implementată în state precum Germania, Austria, Belgia, Cehia, Ungaria, Japonia, Canada. Metoda numită „Baby Box“ func­ ţionează ca un sertar. Mai exact este vorba despre un sertar care se deschide o singură dată la exterior şi unde femeile îşi pot pune copilul pe care nu şi-l mai doresc. în interior vor găsi o scrisoare, în cazul în care se răzgândesc şi îşi doresc să îl recupereze. Atunci când micuţul este introdus în sertar, o alarmă se declanşează la interior, urmând ca o asistentă să vină şi să preia copilul din cutie.

4-17

Lasă un răspuns