Rezerva de aur a Ungariei a crescut de zece ori

A photo taken on November 29, 2011 shows gold ingots in an antique safe, about 100 years old, shown at the "History of Money" exhibition at the Hungarian National Bank in Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Banca Naţională a Ungariei (MNB) şi-a crescut rezerva de aur de zece ori, de la 3,1 tone la 31,5 tone, transmite rador.

Reevaluarea rezervei strategice de aur a fost solicitată anul trecut de premierul Viktor Orbán, a declarat preşedintele băncii.

„Rezerva de aur am crescut-o de la 3,1 tone la 31,5 tone”, iar astfel în clasamentul mondial am avansat de pe ultimele locuri într-o poziţie de mijloc”, a informat György Matolcsi.

Multe ţări din lume şi-au reevaluat strategia privind rezerva de aur şi au efectuat o creştere de mai multe ori. Aurul conferă siguranţă, asigură scăderea riscului şi nu este neglijabil nici din punctul de vedere al conştiinţei naţionale, a adăugat preşedintele MNB, care a menţionat că Guvernul ungar a decis recent că va repatria rezerva de aur păstrată în străinătate.

„Îmi exprim mulţumirile premierului Vitor Orbán pentru solicitarea domniei sale privind reevaluarea rezervei de aur a ţării, precum şi vicepreşedintelui băncii ungare, Márton Nagy, membrului Consiliului Monetar, Gyula Pleschinger, şi dirctorului executiv al MNB, Eszter Hergar, pentru activitatea de coordonare”, a adăugat Matolcsy.

Lasă un răspuns