Rezerve de medicamente și mijloce de protecție! Regiunea Cernăuți se pregătește de al doilea val de Covid- 19

medium

Regiunea Cernăuți se pregătește pentru un al doilea eventual val de coronavirus. În prezent, în toate raioanele regiunii numărul cazurilor de Covid – 19 este în creștere alarmantă. Cea mai gravă situație este înregistrată în raionul  Kițmani, informează  Administrația Regională de Stat  Cernăuți.

„Situația privind răspândirea COVID-19 capătă amploare, deacea trebuie să discutăm cum să ne mobilizăm toate forțele și resursele, atât financiare, cât și umane”, declară vice guvernatoarea regiunii Natalia Husak.

Sarcina principală care este pusă în fața unităților spitalicești constă în formarea stocurilor necesare de medicamente și echipamente de protecție. În prezent, există aproximativ 50 de milioane de  grivne neutilizate în conturile spitalelor. Acești bani au fost alocați  de la Serviciul Național de Sănătate din Ucraina pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

„O serie de spitale nu au cheltuit  nici o grivnă pentru achiziționarea medicamentelor în ultimele  trei luni. Între timp, pacienții reclamă că trebuie să cumpere medicamente cu banii proprii. Această situație ar trebui corectată», a menționat  Natalia Husak.

În ceea ce privește medicii de familie, aceștia trebuie să  explice pacienților importanța vaccinării antigripale, deoarece o astfel de vaccinare reprezintă o protecție suplimentară împotriva infecțiilor sezoniere.

Pe 10 august în regiunea Cernăuți au fost confitmate 90 de cazuri de Covid – 19. Numărul total al cazurilor de infectare în regiune   ajuns la 6.867.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий