România a crescut volumul exportului medicamentelor în Ucraina cu 30%

24_main

România crește exportul medicamentelor pe piața din Ucraina. Conform statisticii, în anul 2017, comparativ cu anul 2016, acest indice s-a majorat cu aproape 30% și a atins cifra de 21 de mln. de dolari. În anul 2018, rezultatele for fi și mai mari. Doar în prima jumătate a anului pe piața ucraineană au fost comercializate medicamente românești de 12 mln. de dolari.

Aceasta situație se datorează conflictului militar din estul țării. Relațiile comerciale dintre Ucraina șui Rusia sau deteriorat, inclusiv și în farmaceutică. În 2017, volumul medicamentelor din Rusia s-a micșorat până la 27 de mln. de dolari de la 31 de mln. de dolari în anul 2016, sau 13%. În ianuarie-iunie 2018, acest indice a căzut la cifra de 8,5 mln. de dolari și pentru prima dată a cedat livrările în Ucraina a producției din România.

Companiile românești au reacționat la schimbarea cererii și ajusta politicile de marketing. Spre exemplu, compania controlată de stat ANTIBIOTICE, plasată pe locul 4 în lista producătorilor de medicamente eliberate pe baza rețetelor, în luna martie 2018 a luat decizia de a deschide reprezentanță în Ucraina și Moldova.

Potrivit datelor, datorită vânzărilor din Ucraina, compania a reușit să mărească volumele de vânzări în țările CSI la 9,4% în ianuarie-iunie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017.

 

 

Добавить комментарий