România, Republica Moldova și Ucraina, acțiune comună la frontiere

pogran_2_

La 14 puncte de trecere a graniței comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina vor fi distribuite pliante și afișe informative în cadrul campaniei „Săptămâna anticorupție la frontiere”, desfășurată cu începere de luni de Direcția Generală Anticorupție, Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina – informează infoprut.ro.

Campania se va derula în perioada 5 — 9 decembrie, cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție. Campania va fi lansată simultan în aeroporturile internaționale din capitalele celor două state partenere și va fi derulată, pe parcursul întregii săptămâni, și în 11 puncte de frontieră terestre: 4 puncte comune Republica Moldova — Ucraina, 4 puncte comune România — Republica Moldova și 3 puncte comune România — Ucraina.

Scopul campaniei tripartite vizează conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns