România: Revoltă cu topoare într-un sat din Argeș declarat centru de carantină pentru pacienții cu coronavirus: „Aici ați găsit prostia?” (video)

aD00NDAmaGFzaD05NWJjODRjOTM3OGQyYjZhMjEyYTdkZjgxYmVjMWY1NA==.thumb

Teama de coronavirus a iscat un adevărat scandal într-o comună din Argeș, acolo unde ar urma să fie trimiși în carantină în două spații diferite persoanele posibil infestate, potrivit Digi 24 HD. Localnicii au ieșit pe stradă și amenință cu măsuri extreme dacă în localitatea lor va ajunge vreun bolnav sau vreun suspect cu COVID 19, asta după ce Prefectura Argeș a anunțat că a ales o fostă tabără de elevi și o cabană de vânătoare pentru un centru de carantină.

Miercuri după-amiază, zeci de oameni au ieșit cu furci, topoare și cu ce au mai găsit pe acasă pentru a-și manifesta revolta. În zonă au ajuns și jandarmi pentru mentinerea liniștii.

„Se îmbolnăvesc copiii, se îmbolnăvesc bătrânii dacă aduc virusul aici. Ce să caute cu carantina la noi? Să le mute în altă parte”, au strigat

„Ce facem noi aici? Moare copiii. Cu asa ceva nu suntem de acord. Cum sa nu ne fie frica? Vorba ăluia… Noi suntem învățați cu aerul de aici. Îi mai aduce pe ăia, ce facem noi aici? Păi, lasă-i, Domnulee, cât e Bucureștiul de mare, Piteștiul, încolo pe la pensiuni, prin păduri, încolo… Aici ați găsit prostia?” – spun revoltate două protestatare.

Îngrijorarea oamenilor e de înţeles, spune viceprimarul din localitate.

Ionică Berevoianu, viceprimar Nucșoara: „Noi am primit cu un pic de reticență, pentru că au apărut comentarii din partea oamenilor. Probabil și din cauza informării. Nu e o informare prea bună despre ce se va intampla aici. Oamenilor le este frică de venirea virusului în Nucșoara”.

Culmea e că în tabăra respectivă, condiţiile în care ar urma să fie trataţi pacienţii sunt sub orice critică.

Ionică Berevoianu, viceprimar Nucșoara: „Nu cred că este o locație potrivită. Nu știu dacă cei care au ales locația respectivă au văzut ce este înautru. Nu avem apă curentă, apă caldă. Încălzirea este cu sobe pe lemne. Sunt 8 camere care sunt amenajate. Dar sunt cu mai multe paturi. Câte 4 paturi, 6 paturi”.

La întâlnirea de la Prefectura Argeș, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au reproșat autorităților județene că s-au făcut publice locurile unde vor fi trataţi suspecţii şi eventual bolnavii de coronavirus.

Dr. Sorina Hontaru, director DSP Argeș: „Spatiile, în primul rând, nu ar trebui știute, unde se va face carantinarea. Va trebui să identificăm alte spații care nu vor fi cunoscute, pentru că altfel vom avea greve, vom avea alte situatii. Deci, trebuie să avem spații. Ce înseamnă carantina? Cameră cu grup sanitar propriu, unde i se poate asigura condițiile de igienă”.

Până acum, nu a fost întregistrată nicio suspiciune de coronavirus în județul Argeș.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Lasă un răspuns