România: Un profesor din Galați dă peste cap alegerile de ani de zile. În garsoniera sa figurează 5.000 de votanţi

evidenta-populatiei-e1551361269382

Un singur bărbat din Galaţi, profesor de istorie de meserie, a reuşit să dea cu totul peste cap alegerile – şi nu doar pe cele de astăzi, ci de câţiva ani buni, la fiecare scrutin, potrivit  Stirileprotv.ro.

La două adrese, profesorul a luat în spaţiu peste 8.500 de persoane. Şi nu este singurul care se ocupă cu aşa ceva. Cei de la Evidenţa Populaţiei spun că legea permite astfel de situaţii, aşa că ei ţin seama de asta, atunci când organizează secţiile de votare.

Doar pentru persoanele luate în spaţiu de profesorul de istorie, în Galaţi funcţionează astăzi 6 secţii de votare. Toate sunt arondate la două adrese, una la casă şi una la bloc.

La adresa din Galaţi sunt luate în spaţiu nu mai puţin de trei mii de persoane. Acelaşi proprietar a mai luat în spaţiu alte cinci mii de persoane, într-o garsonieră dintr-un alt cartier. Este vorba, în special, despre cetăţeni din Republica Moldova şi Ucraina care au avut nevoie de o adresă pentru a-şi face buletin de România.

Nu există nicio dovadă că profesorul ar fi primit bani pentru a-i lua în spaţiu pe basarabeni şi ucrainieni. Însă, dacă ar fi încasat doar o sută de lei de la fiecare, acum ar fi aproape milionar. Cei de la Serviciul de Evidentă a Persoanei din Galaţi spun că nu pot face nimic, pentru că legislaţia românească nu limitează numărul de persoane care pot fi luate în spaţiu la aceeaşi adresă.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий