Rugăciune pentru România. Gestul suprem făcut de 100 de psalți ai Bisericii Ortodoxe Române (VIDEO)

Screenshot_1

În timp ce epidemia de coronavirus a pus stăpânire pe România, iar credincioșii ortodocși nu mai pot participa la slujbele din biserici și nici nu mai pot intra în sfintele lăcașuri, în Marele Post al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, 100 de psalți, sub coordonarea arhidiaconului Mihai Bucă, au pus la cale un proiect unic în istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Cei 100 de psalți și-au unit vocile și au interpretat, din izolarea impusă, cântecul-rugăciune „Apărătoare Doamnă”. S-au filmat, iar clipul cu rugăciunea lor a fost publicată în mediul online, pentru ca toți credincioșii să se bucure de ea, transmite stiripesurse.ro, potrivit Libertatea Cuvântului.

Proiectul fără precedent are loc chiar în aceeași zi în care Patriarhia Română a permis scoaterea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, din Catedrala Patriarhală, și purtate în procesiune pe străzile Capitalei. Tot azi, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a scos moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost în procesiune prin județele Neamț, Botoșani și Iași, pentru prima dată din 1947 încoace.

Добавить комментарий