Rusia a atacat din nou Ucraina cu rachete şi drone

26 01 2023 F 2

În rezultatul atacurilor teroriste cu rachete ale Rusiei în ziua de 26 ianuarie în Ucraina şi-au pierdut viaţa 11 oameni şi încă 11 au avut de suferit, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Situaţiile de Urgenţă, Oleksandr Horunjii. Au izbucnit două incendii şi au fost deteriorate 35 de case. Circa 100 de salvatori au participat la lichidarea consecinţelor. Mai multe construcţii, în deosebi case private şi blocuri de locuit cu multe etaje, au fost deteriorate în regiunea Kiev.

În total, Rusia a lansat 55 de rachete dintre care 47 au fost doborâte de Apărarea antiaeriană ucraineană. 20 de rachete au fost nimicite de asupra Kievului. În afară de aceasta, trei din patru rachete aviatice dirijate H-59 nu au ajuns în ţintă.

În unele reţele de informare a fost postată comunicarea că zborul unei rachete a fost văzută în spaţiul aerian al regiunii Cernăuţi. Şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, a declarat că informaţia nu corespunde adevărului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий