Rusia a fost exclusă de la Olimpiada de iarnă

867109-844021-doping

Comitetul International Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna, care vor avea loc în PyeongChang (Coreea de Sud), în 2018. Unii sportivi rusi vor avea posibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice sub un drapel neutru, scrie BBC, citat de hotnews.ro.

Aceasta decizie vine ca urmare a unei investigații, realizate pe parcursul a 17 luni, cu privire la acuzațiile de dopaj ale atleților rusi, la Jocurile Olimpice de la Sochi, din 2014. În urma investigației, au fost descoperite dovezi ale existenței unui program de dopaj, realizat la nivel național – substanțe create în ideea de a creste performanțele sportivilor ruși și schimbarea mostrelor de urina pentru a evita detecția.

CIO a decis excluderea pe viata de la Jocurile Olimpice a președintelui Comitetului Olimpic al Rusiei, Alexander Zhukov, membru al Comitetului Internațional Olimpic.

De asemenea, CIO a decis si excluderea ministrului rus al sporturilor, Vitali Mutko, și a secretarului Iuri Nagornih.

Unii sportivi rusi vor putea participa la probe individuale sau pe echipe la Jocurile Olimpice de Iarna, dar aceștia vor trebui să facă acest lucru sub numele „Sportiv Olimpic din Rusia” și vor avea un echipament specific, pe care va apărea numele lor și drapelul olimpic.

Jocurile Olimpice din Coreea de Sud vor începe pe 9 februarie 2018.

Lasă un răspuns