Rusia, din nou obiect al sancțiunilor SUA

630_360_1515342007-1551

Statele Unite au adoptat sancţiuni împotriva a şase cetăţeni ruşi şi opt organizaţii din Rusia în legătură cu «agresiunea continuă a Moscovei în Ucraina», a anunţat Trezoreria SUA.

Măsura îi vizează pe cei care au avut un rol în atacurile ruseşti asupra unor nave ucrainene în strâmtoarea Kerci de la Marea Neagră şi susţinerea oferită de Rusia în organizarea de alegeri în estul separatist al Ucrainei.

„Statele Unite şi partenerii noştri transatlantici nu vor permite ca agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei să continue neobservată», a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

„Această iniţiativă comună cu partenerii noştri din UE şi Canada întăreşte angajamentul nostru comun de a impune sancţiuni direcţionate şi semnificative ca reacţie la încercările Kremlinului de a submina suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acesteia», a adăugat el.

Printre persoanele vizate de sancţiuni se află patru oficiali ruşi care au fost implicaţi în atacul din strâmtoarea Kerci, în largul coastei Crimeii, a indicat Trezoreria.

Şase companii ruse din sectorul apărării şi care desfăşoară operaţiuni în Crimeea au fost incluse pe lista de sancţiuni americane pentru deturnarea de active ucrainene de stat pentru a oferi servicii armatei ruse.

Добавить комментарий