Rusia intenţionează să simplifice procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii

23ed5d98bde0438a8c1039144c95b383_25823700_34694700

Rusia intenţionează să simplifice procedura de acordare a cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk şi Doneţk.

Despre acest lucru a menţionat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă la Beijing.

«Nu doar ucrainenilor care locuiesc în Doneţk şi Lugansk vrem să le oferim această posibilitate de a obţine cetăţenia rusească. Noi ne gândim să simplificăm procedura dobândirii cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii»,  a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Autorităţile  au criticat vehement decizia Rusiei, pe care o acuză că atentează la suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

«Aceasta este o imixtiune fără precedent a Federației Ruse în afacerile interne ale unui stat independent. Este o încălcare flagrantă a suveranității, integrității teritoriale și a independenței Ucrainei», a spus Petro Poroşenko.

Iniţial, Moscova a simplificat procedura de acordare a cetăţeniei ruse doar pentru locuitorii din regiunile separatiste din Ucraina. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Angela Merkel, au condamnat decretul lui Putin, apreciind că acesta este în contradicţie cu spiritul şi obiectivele acordurilor de Minsk.

Добавить комментарий