Rusia învinuită de terorism la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU

30 07 2022 ф 1

Lista crimelor de război săvârşite de Rusia este completată mereu. În prezent, există multe dovezi ale esenţei teroriste a actualului regim rus, transmite RBK-Ucraina cu referire la declarația Reprezentantului permanent al Ucrainei la ONU, Serghei Kyslyţia. El a relatat despre ultimele atrocități rusești comise pe teritoriul Ucrainei: despre torturarea și uciderea prizonierilor de război și aruncarea în aer a unui penitenciar din localitatea ocupată Elenovka, regiunea Donețk, unde erau ținuți prizonieri de război. Potrivit diplomatului ucrainean, ocupanții ruși au avut drept scop să ascundă torturile și execuția prizonierilor comise de ei  acolo. Kyslyţia,  de asemenea, a amintit de atacurile cu rachete asupra portului Odesa, care au avut loc imediat după semnarea acordului privind cerealele la Istanbul, unui bloc de locuit  și două sanatorii în regiunea Odesa, unei clădiri cu cinci etaje în Ciasovyi Iar, centrului orașului Vynnyţia, de bombardarea recentă a obiectivelor civile din Kropyvnyţki, din regiunile Kiev și Cernighiv , de bombardarea zilnică a oraşelor Harkiv și Mykolaiv. „Este revoltător că Rusia încă încearcă să răspândească falsuri în loc să-și îndeplinească obligațiile. Nota diplomatică trimisă în această săptămână și semnată de împuternicitul rus (în Consiliul de Securitate) ar trebui să facă obiectul unei examinări medicale, nu al membrilor Consiliului de Securitate”, a relevat el. Se spune că „forțele armate ruse nu lovesc infrastructura civilă”, a menţionat el. „Serios! Chiar crede un diplomat rus că Consiliul de Securitate este un studio pentru show-ul prezentat de Skabeeva”, a declarat Kyslyţia. Potrivit lui, „uciderea copiilor nevinovați este ceea ce ucigașii ruși numesc „denazificare”. Un alt scop declarat – așa-numita „demilitarizare” – înseamnă distrugerea completă a orașelor ucrainene. Infrastructura civilă este una dintre țintele principale, a adăugat el.

Potrivit reprezentantului permanent, în luna iunie, în urma războiului rusesc, au fost distruse sau avariate 116.000 de clădiri de locuit, în care locuiau 3,5 milioane de ucraineni. În 14 regiuni ale Ucrainei au fost distruse 183 de edificii de cult, inclusiv 173 ale creştinilor, 5 ale musulmanilor și 5 ale evreilor.

Ieri s-a aflat despre atacul asupra coloniei, unde erau ţinuţi prizonierii din regimentul „Azov”. Invadatorii acuză Forțele Armate ale Ucrainei că acestea au lovit cu foc din HIMARS, partea ucraineană neagă și presupune că clădirea, unde se aflau prizonierii,  a fost aruncată în aer din interior.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий