Rusia poate pierde capacităţile de a se apăra în sudul Ucrainei

14 08 2022 F 2

Forțele Armate ale Ucrainei, lovind podul Kahovka, încalcă liniile de comunicație terestre rusești.  În consecință, ocupanții nu pot întreprinde operațiuni mecanizate la scară largă, transmite  RBK-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Experții notează că transportarea munițiilor, combustibilului și echipamentelor grele în cantități suficiente pentru operațiuni ofensive sau chiar defensive la scară largă prin traversări de pontoane sau pe calea aerului este nepractic, dacă nu imposibil. „Dacă forțele ucrainene au distrus toate cele trei poduri și pot împiedica Federația Rusă să restabilească oricare dintre ele pentru o perioadă lungă de timp, atunci forțele ruse de pe malul de vest al Niprului vor pierde, probabil, capacitatea de a se apăra chiar și împotriva contraatacurilor ucrainene limitate”,  explică ISW.

Institutul pentru Studiul Războiului a remarcat următoarele semne de înrăutăţire a aprovizionării armatei ocupanţilor, legate de încălcarea liniilor terestre de comunicaţie: lipsa combustibilului şi muniţiilor pentru trupele ruse din partea de vest a regiunii Herson; echipamentul rusesc abandonat; scăderea intensității, încetarea atacurilor terestre și de artilerie ale rușilor; posibil să fie mai frecvente cazurile de furt săvârşite de către ruşi;  raportări mai frecvente ale soldaților ruși despre lipsa proviziilor; creșterea numărului de prizonieri de război ruși capturați de forțele ucrainene; lipsa echipamentelor grele noi livrate în vestul regiunii Herson.

RBK-Ucraina aminteşte că Președintele Volodymyr Zelenski a spus că lupta din sudul Ucrainei dă vești bune despre distrugerea forțelor și mijloacelor armatei ruse.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий