Rusia pregăteşte un nou „spectacol ieftin” la ONU

11 08 2022 F 1

Rusia vrea să facă spectacol ieftin la ONU prin inițierea unei ședințe a Consiliului de Securitate cu privire la situația de la CNE Zaporijjia, consideră consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei,  Myhailo Podoliak.   Ieri, adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polianski, a anunțat că Federația Rusă va iniția o ședință a Consiliului de Securitate referitoare la situaţia de la CNE Zaporijjia, chipurile din cauza „bombardamentului ucrainean”. Ulterior, Serviciul de presă al ONU a comunicat că întâlnirea va avea loc pe 11 august, iar directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică, Mario Grossi, va lua cuvântul la ea.

Pe pagina sa pe Twitter Myhailo Podoliak a notat că Rusia „dorește să facă un spectacol ieftin” în incinta ONU, dar uită că lumea nu activează după regulile televiziunii ruse.  „Rusia ocupă cea mai mare centrală nucleară din Europa, ia personal ei ostatic, minează ziduri, depozitează arme în secţii, bombardează din centrală orașe. Dar „catastrofa o provocă Ucraina?”, s-a întrebat el retoric.

Reprezentantul Poloniei la ONU, Krzysztof Szczerski, a mai declarat pentru Polsat News că inițierea reuniunii la Consiliul de Securitate face parte din „campania gigantică de dezinformare a Kremlinului”. El a menționat că Federația Rusă a ocupat centrala nucleară, folosește șantajul nuclear și, de asemenea, dorește să provoace o criză energetică în Ucraina, ordonând oprirea alimentării cu energie de la această centrală. Potrivit lui Szczerski, Rusia vrea să permită inspectarea centralei nucleare, dar cu respectarea condițiilor înaintate de ea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий