Rusia, prin reprezentantul său permanent la ONU, Vasilii Nebenzia, a recunoscut că duce un război în Ucraina, și nu o „operație specială”

6 04 2022 IN 1

După cum relatează Ukrinform, Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serghii Kyslyţia, a spus acest lucru la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU privind masacrele de la Bucea. „Dacă este ceva pentru care ar trebui să-i mulțumim reprezentantului rus, aceasta este faptul recunoașterii de către el la conferința de presă de ieri că Rusia poartă război împotriva Ucrainei. „Război”, aţi spus de mai multe ori, nu „operațiune specială”, i se adresă Kisliţia lui Nebenzia. Potrivit lui Kislyţia, reprezentantul permanent al Rusiei a recunoscut, de asemenea,  că armata rusă a ucis civili.

La ședința Consiliului de Securitate, Nebenzia a răspândit minciunile Kremlinului cu privire la „mistificarea” masacrelor de la Bucea, care, chipurile,  au fost comise de „radicalii ucraineni”, și a susținut că era planificată retragerea trupelor ruse de lângă Kiev. „Singurul adevăr” pe care Nebenzia l-a spus la şedinţa Consiliului de Securitate este că Rusia nu se mișcă în Ucraina așa cum a fost planificat, a menționat Kislyţia. „Și singurul motiv este rezistența Armatei ucrainene și a poporului ucrainean, și nu planificarea dumneavoastră militară rezonabilă”, a adăugat el.

Kislyţia a comparat trupele ruse cu naziștii, deoarece Rusia „ucide civili, încearcă să schimbe granițele recunoscute internațional, şi-a pus sarcina de a rezolva în cele din urmă chestiunea ucraineană, așa cum Hitler a încercat să rezolve problema evreiască”.

Reprezentantul permanent a subliniat că Ucraina va învinge, şi lumea întreagă va învinge. Totodată, el le-a amintit „diplomaților lui Putin” că Ribbentrop a negat că nu ştia nimic despre lagărele de concentrare și politica de exterminare rasială, dar a fost găsit vinovat de crime de război la procesul de la Nürnberg, „și știm ce s-a întâmplat cu el la 16 octombrie, 1946” (a fost executat).

După cum transmite Ukrinform, Marea Britanie, care deţine preşedinţia în Consiliul de Securitate al ONU în aprilie, a convocat o şedinţă a Consiliului de Securitate pe data de 5 aprilie pentru a discuta despre masacrele comise de forțele armate ruse la Bucea în timpul ocupației acestei localităţi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий