Să-i bucurăm pe cei mai triști ca noi…

78784811_3472997786076242_7246797558608035840_n

Al treilea an consecutiv preotul Igor Andronachi, paroh al bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului din parohia Movila, protopopiatul Herța, în ajunul sărbătorilor de iarnă organizează în sat pentru mai multe familii nevoiașe acțiunea caritabilă: „Să-i bucurăm pe cei mai triști ca noi”.

Totdeauna vorbim că trebuie să fim milostivi, să facem fapte bune, să nu-i ocolim pe cei ce ne cer ajutorul, dar de multe ori se primește că noi mult vorbim, dar puțin facem. De aceea e nevoia ca mai ales acuma când suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, în postul premergător ai măreții sărbători Nașterea Domnului, să ne dăm acuma și multă stăruință să fim aproape de cei săraci, să-i ajutăm pe cei ce au nevoie de ajutorul nostru, să aducem zâmbete pe fața copiilor și ai acelora mai triști ca noi. Să nu fim nepăsători, ci să fim sprijinitori. Și atunci vom avea răsplată de la Dumnezeu. Timpul este o monedă a vieții noastre, și doar de noi depinde cum noi o vom cheltui, oferind mai mult timp din viața noastră pentru a ne îndeplini multe vise și dorințe ce țin doar de hrana materială ai acestei lumi, sau ne vom strădui să facem ceva și pentru a ne hrăni și sufletele noastre.

Tot anul împrejur ne străduim să ne îmbogățim material cheltuind aproape tot timp și toate puterile noastre, dar mai greu găsim timp să ne hrănim sufletul cu bucurii duhovnicești. Hrănirea sufletului ne străduim să o îndeplinim mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, căci firescul bucuriei Crăciunului poate fi oriunde se naște Hristos, în sat sau în oraș, în casă săracă sau bogată, în familie fericită sau tristă, important este ca să îmbrăcăm inimi în bucurie. El se naște an de an în ieslea inimilor noastre și zâmbește cu fiecare om ce primește un dar din partea Preamilostivului Dumnezeu.

Astfel, și anul acesta odată cu venirea primei zăpezi, la data de 2 decembrie 2019, părintele Igor fiind însoțit de starostele bisericii a plecat prin sat pe la casele unor creștini pentru a aduce bucuria sărbătorilor de iarnă, donând haine și încălțăminte fiind corespunzătoarea anotimpului de iarnă. Pornind spre casele creștinilor având în vedere și cuvintele lui Nicolae Iorga: “În această lume săracă și urâtă, toți cerșim câte ceva. Stăm la colțurile străzii cu sufletul făcut căuș și cerșim după puțină omenie, după puțină dragoste. Dar cel mai adesea sufletul se usucă sub privirile celor prea grăbiți și prea ocupați în mijlocul cărora ne ducem zilele. Pentru că… cel care nu va da, nu va primi niciodată.”

Aducem sincere mulțumiri Fundația Ortodoxă „Sf. Xenia de Petersburg” și Parohia „Sfântul şi Dreptul Ioan de Kronştadt” din Chișinău și mai ales sincere mulțumiri Părintelui Severian Gheras. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească jertfa și dragostea voastră pentru noi. Vă mulțumim și vă dorim multă sănătate și bucurii de la Dumnezeu.

Corespondentul nostru

Добавить комментарий