Saakașvili a anunțat că este pregătit să se întoarcă în Georgia

saakasvili

Fostul preşedinte georgian şi guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, care se află pe lista de urmăriți în patria sa, a promis membrilor opoziției care nu sunt de acord cu rezultatele alegerilor prezidențiale că se va întoarce în țară dacă va fi nevoie, pentru a se alătura protestelor, transmite Interfax, citat de Pagina de Rusia.

„În această luptă sunt egalul vostru. Dar vreau să știți că de îndată ce mă veți chema, voi fi lângă voi. Mai degrabă aș muri decât să mă împac cu această nedreptate. Nu vom accepta și vom continua această luptă”, a spus Saakașvili duminică, arestându-se pe Skype participanților la mitingul de la Tbilisi, care contestă rezultatele alegerilor prezidențiale.

Reamintim că  pe 28 noiembrie în Georgia a avut loc cea de-a doua rundă a alegerilor prezidențiale. Victoria a fost câștigată de candidatul independent Salome Zurabișvili, susținuta de partidul de guvernământ „Visul georgian”. Ea a obținut 59,52% din voturi (1.147.627 voturi), față de rivalul său, Grigol Vașadze, candidat al partidului de opoziție „Mișcarea Naționala Unita”, care a obținut 40,48% (780.633 din voturi).

Lasă un răspuns