Saakașvili cere UE și lui Merkel să-l ajute în campania dusă împotriva lui Poroșenko

thumb

Mihail Saakașvili, fostul președinte georgian, a cerut, marți, Uniunii Europene și cancelarului Angela Merkel să-l sprijine în lupta sa anticorupție împotriva președintelui Petro Poroșenko.

Poroșenko distruge Ucraina „și vrea să mă îndepărteze pentru că denunț corupția”, a declarat Saakașvili pentru tabloidul german Bild. „Dacă Uniunea Europeană și mai ales cancelarul Angela Merkel nu fac în cele din urmă ceva (…) Ucraina se va rupe”, a adăugat fostul președinte georgian.

El susține că Poroșenko este responsabil pentru arestarea lui și a anunțat că intenționează să se întoarcă în Ucraina pentru a continua să participe la demonstrațiile anticorupție ce îl vizează pe președinte.

Saaskașvili a fost reținut, luni, la Kiev în timp ce lua masa într-un restaurant și a fost urcat într-un avion privat și dus la Varșovia.

În septembrie, Saakașvili, căruia i-au fost retrase cetățeniile georgiană și ucraineană, a trecut frontiera din Polonia în Ucraina în timpul unei ciocniri între susținătorii săi și autorități.

Lasă un răspuns