Saakașvili: Dacă Poroșenko câștigă alegerile, Ucraina va dispărea

1513367107

Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, într-un interviu acordat DW s-a referit  la  șansele lui Petro Poroșenko  de a câștiga viitoarele alegeri prezidențiale din Ucraina. Fostul guvernator al regiunii Odesa a spus că nu crede în ratingul lui Poroșenko pe care îl acuză de mituirea alegătorilor.

„Nu cred că are un rating ridicat și că are mari șanse să câștige. El a stabilit aceeași schemă de mituire ca și în Georgia. Potrivit datelor pe care le deţin, aproximativ 400 de milioane de grivne  sunt destinate mituirii alegătorilor»,  a spus Saakașvili.

Cu toate acestea, el a menționat că schimbarea puterii  nu înseamnă automat progresul rapid al Ucrainei, deoarece toți candidații au propriile probleme.

„Dacă Poroșenko nu este schimbat cu  altcineva, care să nu fie din gaşca lui Putin,  statul ucrainean va înceta să existe. Nu-mi pot imagina că această persoană a renunţat  atât de cinic la  toate promisiunile sale către poporul ucrainean  şi iarăşi va  deveni președinte. Ucraina se poate destrăma în mai  multe părți. Desigur, Putin așteaptă acest lucru.  Dar nu el va face acest lcuru, ci Poroșenko, chiar și fără ajutorul lui Putin. Am impresia că acum este pusă  problema existenţei sau dispariţiei Ucrainei», a avertizat ex- preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili.

Добавить комментарий