Saakașvili: „Eu am venit în Ucraina din Georgia, la fel cum Poroșenko a venit din Moldova”

AppleMark

Mihail Saakașvili, care a demisionat din funcția de guvernator al regiunii Odesa, din Ucraina, consideră că este nepotrivit să fie comparat cu alte figuri publice din Ucraina, originare din Georgia, a scris el pe pagina sa de pe Facebook, citat de paginaderusia.ro.

„Președintele Poroșenko știe foarte bine că eu nu am fost implicat în mod direct în alegerile din Georgia și nici nu puteam s-o fac, chiar dacă doream, pentru că eu sunt cetățean al Ucrainei. Poate alții nu știu, dar el știe exact ca nu e chiar corect sa mă compare cu Dekanoidze și alți georgieni „invitați””, – a comentat Saakașvili.

De asemenea, el s-a arătat nemulțumit de faptul ca i se indica tot timpul originea etnica.

„A face apel la originea mea – este o metoda de-a lui ministrului Avakov și aș dori să văd că președintele este deasupra acestui tip de retorică” – a scris el.

„Am venit în Ucraina cam în acelasi timp cu colegul meu Petro Porosenko, el este din Moldova, eu – din Georgia. Și desigur, îi sunt recunoscător pentru cetățenia ucraineană acordata. De aceea toată lumea va trebui să se obișnuiască cu ideea că eu sunt politician ucrainean și voi câștiga victorii sau voi suferi înfrângeri nu în Georgia, ci în Ucraina „, – a spus Saakașvili.

De asemenea, el a spus că Poroșenko știa despre intenția sa de a demisiona din urma cu 6 luni,  „dar el m-a convins să rămân, promițindu-mi reforme”.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko este originar din sudul Basarabiei, orașul Cetatea Albă (Bolgrad). La vârsta de 9 ani, împreuna cu familia, se muta la Tighina, în Republica Moldova, unde își finalizează studiile medii. În 1989, Poroșenko a absolvit Facultatea de Relații Internationale a Universității de Stat din Kiev.

Добавить комментарий